Logo (klik voor homepage)
 
Homepage
Expositie
Museum
Ombouw
Surplus
Info
Nieuws
Bouwpakketten
Prijslijst
Evenementen
Wat is dit?
Links
VERON
VRZA
English
Over deze website
Deze website is zoveel mogelijk geschreven in HTML waarbij zo min mogelijk gebruik gemaakt is van speciale functies, zoals Flash, Frames, Java en JavaScript. Het voordeel van het gebruik van pure HTML code is dat iedereen, ongeacht merk computer en/of browser, de pagina's van het museum kan lezen. Een bijkomend voordeel daarvan is dat de pagina's doorgaans zeer snel beschikbaar zullen zijn. Wij ondersteunen daarom de campagne 'Best viewed on any browser'. Klik op de nevenstaande animatie voor meer informatie.   
Any browser

 
Navigeren
Wanneer je tijdens het navigeren over deze website op het logo van het museum klikt, wordt je teruggebracht naar de homepage. Aan de linkerzijde van elke pagina bevindt zich een rij knoppen waarmee snel de gewenste informatie kan worden gevonden. Heb je op- of aanmerkingen, stuur dan een email naar de webmaster.

Veel plezier,
Paul Reuvers, pe1bxl
Webmaster
  
Museum logo

 
Hoe is deze website gemaakt?
Regelmatig wordt de vraag gesteld hoe en met welke software deze website wordt samengesteld en onderhouden. We maken hiervoor verrassend genoeg géén gebruik van een Windows PC, maar van een IYONIX pc, die gebruik maakt van het besturingssysteem RISC OS.   

 
De IYONIX pc is een Engelse computer. Het is de opvolger van de Acorn computers, zoals de Risc PC en de BBC Computer. De Iyonix maakt gebruik van de nieuwste generatie ARM/Intel RISC processoren en blijft tijdens het gebruik ijskoud (géén ventilator dus!). Het zeer complete besturingssysteem is slechts 4 MB groot en bevindt zich in een flash-ROM, waardoor de computer in enkele seconden kan worden opgestart. Het is van alle gemakken voorzien, heeft een GUI (grafische gebruikers-interface), TCP/IP, en is gevoellig voor de gangbare virussen.

Voor het onderhouden van de website maken we gebruik van het zelf geschreven programma WebXPress dat inmiddels door enkele bedrijven ook commerciëel wordt gebruikt. WebXpress zorgt ervoor dat alle informatie in de vooraf bepaalde 'huisstijl' wordt aangemaakt, zonder dat je je als webmaster daar druk over hoeft te maken.

Voor het bewerken van de grafische elementen die op deze pagina's voorkomen hebben we verder gebruik gemaakt van de programma's ArtWorks, Paint, Edit, Draw, WebGif, ChangeFSI en Photodesk. Gewijzigde pagina's worden in een wachtrij gezet en kunnen op ieder moment automatisch worden 'opgestuurd' naar de website. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van het programma FTPc. Al deze programma's draaien onder het besturingssysteem RISC OS.
 

Jan Corver (klik voor homepage) Rood gekleurde links zijn momenteel niet beschikbaar
© Copyright Museum Jan Corver Laatste wijziging: Last changed: Sunday, 31 December 2006 - 09:39 CET.