Logo (klik voor homepage)
 
Homepage
Expositie
Museum
Ombouw
Surplus
Info
Nieuws
Bouwpakketten
TAPIR
Corver Radio 2
Enigma
APRS
EPPO
Corver Radio 1
Prijslijst
Evenementen
Wat is dit?
Links
VERON
VRZA
English
Corver Radio #2
Voor mensen die de oorspronkelijke Corver Radio (#1) reeds hebben gebouwd en een stapje verder willen, is er nu de Corver Radio #2. Een mini AM radio die wordt opgebouwd op een klein printplaatje met behulp van slechts 3 transistoren. Desondanks komt het geluid direct uit de bijgeleverde luidspreker! Ideaal voor de beginnende amateur die voor het eerst de soldeerbout ter hand wil nemen.

In het bouwpakket bevinden zich alle benodigde onderdelen, inclusief de afstemcondensator, een ferrietantenne en een luidspreker. Aan de hand van een duidelijke handleiding wordt stap voor stap uitgelegd hoe de radio het best kan worden opgebouwd. Tevens wordt in eenvoudige bewoordingen uitgelegd hoe het geheel werkt.

NU leverbaar!
  

 
Voor het eerst solderen
In het pakket van de Corver Radio #2 bevinden zich alle benodigde onderdelen. Er wordt zelfs een kleine luisprekerbox meegeleverd. Het enige wat je zelf moet verzorgen is een batterij of adapter. De radio wordt opgebouwd op twee kleine (bijgeleverde) printplaatjes. Als je nog geen ervaring hebt met solderen, vraag dan een ervaren radio-amateur om advies. Klik op de nevenstaande afbeelding om het geheel van dichtbij te bekijken.   
Als de radio helemaal klaar is, kun je die in een kastje bouwen. In de handleiding wordt als voorbeeld beschreven hoe je de Corver Radio #2 in het doosje van een CD kunt bouwen. Op de foto hiernaast is het resultaat te zien. Op de witte binnenkant van de CD hoes kun je met een stift de namen van de zenders erbij zetten. Een CD hoesje is zelfs bijgeleverd (kan ook een zwart hoesje zijn).   
Om de gevoelligheid van de radio te vergroten wordt gebruik gemaakt van een echte ferrietstaaf met bijbehorende spoel. De spoel heeft meerdere aftakkingen, net als de bijgeleverde afstemcondensator. Daardoor kun je zelf naar hartelust experimenteren met het frequentiebereik van de Corver Radio #2.   

 
Links


Jan Corver (klik voor homepage) Rood gekleurde links zijn momenteel niet beschikbaar
© Copyright Museum Jan Corver Laatste wijziging: Last changed: Thursday, 22 November 2012 - 16:04 CET.