Logo (klik voor homepage)
 
Homepage
Expositie
Museum
Ombouw
Surplus
Info
Nieuws
Bouwpakketten
TAPIR
Corver Radio 2
Enigma
APRS
EPPO
Corver Radio 1
Prijslijst
Evenementen
Wat is dit?
Links
VERON
VRZA
English
KF161-Tracker
Enige tijd geleden kondigden wij aan dat Museum Jan Corver voornemens was om een APRS Modem als bouwpakket uit te brengen. Arno PE1ICQ en Jeroen PE1RXQ slaagden erin een APRS Modem te ontwerpen dat direct in een Bosch KF161 past. De schakeling lijkt sterk op die van de bekende TinyTrak maar zowel de print als de software zijn door de makers helemaal opnieuw ontworpen. Deze KF161-Tracker is nu via het museum leverbaar. Op deze pagina zullen wij steeds de laatste stand van zaken m.b.t. dit bouwpakket vermelden. De handleiding is beschikbaar in PDF formaat onder Download.
 
Het printje
Hiernaast ziet u één van de eerste prototypen van de KF161-Tracker. De print kan direct in een KF161 mobilofoon worden gebouwd, op de plaats van de 'selective tone unit' (5TVO). De connectoren aan de beide uiteinden van de print zijn afkomstig van deze unit.

De print is dubbelzijdig uitgevoerd en is voorzien van een soldeermasker en tekstopdruk. Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van 'normale' gangbare onderdelen (dus géén SMD) en kan door iedereen in elkaar worden gezet. In het midden zien we de microprocessor; dit is een PIC16F628 van Microchip.
  

 

 
Bouwbeschrijving
Bouwen van de KF161 Tracker is erg eenvoudig, zelfs voor de onervaren amateur. Er is uitsluitend gebruik gemaakt van conventionele componenten en het bouwpakket is opgebouwd rond een dubbelzijdig printje van professionele kwaliteit. De handleiding is beschikbaar voor download in PDF formaat, via de onderstaande link.

 Bouwbeschrijving versie 1.30 (Oktober 2005)
 
Software
De software is door Jeroen, PE1RXQ, helemaal opnieuw geschreven om geen inbreuk te maken op het auteursrecht van derden. Hij heeft deze software Open Source gemaakt en de meest recente versie is steeds via de website beschikbaar. De software wordt op dit moment onderhouden door PE1ICQ.

 Versie info, FAQ en download van de meest recente versie
 
Download

Installatie-tool voor Windows gebruikers (648KB ZIP file)
In het bouwpakket bevindt zich een diskette met de benodigde software voor het configureren van de KF161-Tracker. Doorvoor wordt gebruik gemaakt van een Linux Boot-floppy, die in een gewone (Windows) PC kan worden gebruikt. Dolf Spoor, PA3EGT, heeft een nieuwe configuratie-tool ontwikkeld waarmee direct vanuit Windows de tracker kan worden ingesteld. LET OP: Deze software werkt niet meer met firmware versie 0.8 of hoger (i.v.m. de gewijzigde memory-map).


Links


Jan Corver (klik voor homepage) Rood gekleurde links zijn momenteel niet beschikbaar
© Copyright Museum Jan Corver Laatste wijziging: Last changed: Friday, 13 March 2015 - 12:17 CET.