Logo (klik voor homepage)
 
Homepage
Expositie
Zelfbouw
Humor
Heathkit
Geheime Berichten
Museum
Ombouw
Surplus
Info
Nieuws
Bouwpakketten
Prijslijst
Evenementen
Wat is dit?
Links
VERON
VRZA
English
De Amateur en zijn Humor
Deze expositie is afgelopen

De Amateur en zijn Humor is opgebouwd rond de illustraties die Hans Evers PA0CX in de loop van de jaren maakte voor o.a. Electron en Ham Radio (USA). Zijn werk beslaat een periode van bijna 60 jaar, waarin hij zijn tekenstijl regelmatig aanpaste. Hij maakte illustraties bij diverse artikelen en zorgde tevens voor een vrolijke noot in de amateurbladen. Ook verzorgde hij regelmatig de voorpagina van die bladen.
 
Tijdens de HELL-meeting 2010, die op 9 oktober werd gehouden, ging de tenstoonstelling van start. Eregast die dag was, hoe kan het ook anders, niemand minder dan de tekenaar - Hans Evers (PA0CX) - zelf. Hans, die in Frankrijk woont was voor deze gelegenheid helemaal naar Budel afgereisd.

Na de officiele openingshandeling, werd Hans ook nog even in het zonnetje gezet door de voorzitter van de VERON, die hem dankte voor de vele jaren dat hij voor Electron werkte en voor zijn enorme productiviteit.
  
Een bedankje namens het VERON hoofdbestuur

In de afgelopen 60 jaar maakte Hans zoveel illustraties dat het onmogelijk is deze allemaal in de tentoonstelling te laten zien. We hebben daarom een selectie gemaakt van een (belangrijk) deel van zijn werk. Daarnaast zal het complete overzicht in de vorm van een boek in het museum ter inzage liggen.

Naast de tekeningen is ook een deel van zijn (elektronica) bouwsels in het museum te zien. Daar waar mogelijk zijn ze samen met de bijbehorende illustraties te zien. Zo is er bijvoorbeeld de legendarische Melkkoker VFO die Hans op jonge leeftijd bedacht. Hieronder alvast enkele sfeerimpressies van de expositie. De foto's zijn gemaakt tijdens de HELL-meeting op 9 oktober 2010. Klik op de foto's voor een uitvergroting.
 
Hans Evers arriveert vanuit Frankrijk Cor en Corry heten Hans welkom Hans krijgt zelf als eerste een persoonlijke rondleiding Een overzicht van de verschillende stukken De beroemde melkkoker VFO
Een blik op de vitrine met de melkkoker VFO Een bedankje namens het VERON hoofdbestuur Een blik in het museum Een blik in het museum Hans geeft zelf enige toelichting
Een overzicht van de verschillende stukken Een overzicht van de verschillende stukken En nog altijd goed lachs...
Boek: De Radioamateur "getekend"
In het verlengde van deze tentoonstelling, hebben we alle tekeningen in boekvorm uitgebracht. Maar liefst 368 pagina's in full-colour drukwerk, met ruim 400 tekeningen uit de periode 1951-2011. De prijs van het boek is EUR 27,50 en het is te koop bij een bezoek aan ons museum.
 
U kunt het ook bestellen. In dat geval maakt u EUR 32,00 (dat is inclusief EUR 4,50 verzendkosten) over op ING-rekening 549509 t.n.v. Stichting De WS-19 te Budel. Vergeet niet uw naam en adres te vermelden.

Hiernaast ziet u Corry, de XYL van Cor Moerman (PA0VYL), met het eerste exemplaar van het nieuwe boek. Klik op de foto voor een uitvergroting.

 Bestellen
  
Corry, de XYL van Cor PA0VYL, met het nieuwe boek

 
Reacties van lezers:
    Dank voor het snelle toezenden van het boek van PAoCX. Het was een feest het te bekijken. Vooral de eerste tekeningen brachten weer heel wat herinneringen terug uit de tijd dat ik voor mijn zendexamen studeerde en mijn eerste jaren als PAoYJ (1957) op 80 meter. Ik verslond destijds Electron en plaatjes als die van de de zwamschaar, de trilholte voor 80 meter en de NL met Q-vijver herinner ik me als de dag van gisteren. Het is een schitterend boek en een aanwinst voor de VERON en voor mijn bibliotheek, proficiat !

    Hartelijk dank nogmaals en 73, Jaap


 

Jan Corver (klik voor homepage) Rood gekleurde links zijn momenteel niet beschikbaar
© Copyright Museum Jan Corver Laatste wijziging: Last changed: Sunday, 02 December 2012 - 11:39 CET.