Logo (klik voor homepage)
 
Homepage
Expositie
Museum
Ombouw
Surplus
Info
Microchip
PDF Formaat
APRS
ATV
HF
HELL
Nieuws
Bouwpakketten
Prijslijst
Evenementen
Wat is dit?
Links
VERON
VRZA
English
ATV - Amateur Televisie
Dit is een nieuwe rubriek op de website van Museum Jan Corver. We zullen proberen via deze rubriek meer informatie te verschaffen over AmateurTeleVisie, ATV-repeaters, schema's, tips, nieuws, etc.
 
Onderwerpen
 • Baseband schakeling voor ATV
  Een complete beschrijving van een goede baseband schakeling voor ATV gebruik. De ontwikkeling van deze schakeling is in volle gang, waardoor de gegevens aan verandering onderhevig zijn.

Links
 • PI6EHV - De ATV repeater van Eindhoven
  Hier vindt u alle actuele gegevens over de ATV repeater van de regio Eindhoven. Frequenties, uitzendschema, DTMF codes, etc.

 • MAG-ATV - Microwave Activity Group
  De Microwave Activity Group is een groep actieve zendamateurs die regelmatig probeert microgolf verbindingen over grote afstand te maken. Bijvoorbeeld van Nederland naar Engeland. En dat alles op zeer hoge frequenties, zoals 10GHz, met een zeer gering vermogen.

 • ON4CP - Radio CLub Leuven
  Dat ook bij onze zuiderburen druk wordt geknutseld, bewijst Radio Club Leuven. Elk jaar organiseren zijn de Microwave Roundtable, waar de laatste ontwikkelingen en knutsels op microgolf gebied te zien zijn. Zie ook onze rubriek evenementen.

Nieuws
ATV repeaters uit de lucht tijdens ATV contesten
Op verzoek van de VERON VHF commissie zullen voortaan tijdens de ATV contesten de ATV repeaters uit de lucht worden gehaald. Dit om de voorkomen dat de beschikbare frequentiebanden volledig gevuld zijn met de meer dan 30 ATV repeaters die ons land rijk is. De ATV contesten worden gehouden tijdens het tweede volle weekend van de maanden maart, juli, september en december, van zaterdag 18:00 Z tot zondag 12:00 Z.

Digitale ATV in opmars
Enige tijd geleden is op initiatief van Uwe Kraus gestart met experimentele digitale amateurtelevisie. Hiervoor zijn in samenwerking met de universiteit van Wuppertal printen ontwikkeld die bij voorintekening konden worden besteld. Inmiddels is de produktie van deze printen in volle gang en worden de eerste exemplaren binnenkort verwacht. Om laatkomers de gelegenheid te bieden toch nog zo'n set printen te bestellen, heeft de VERON afdeling Eindhoven een aantal extra sets besteld.
 Meer informatie via Paul, PA0SON
 

Jan Corver (klik voor homepage) Rood gekleurde links zijn momenteel niet beschikbaar
© Copyright Museum Jan Corver Laatste wijziging: Last changed: Thursday, 22 November 2012 - 15:53 CET.