Logo (klik voor homepage)
 
Homepage
Expositie
Museum
Ombouw
Surplus
Info
Microchip
PDF Formaat
APRS
ATV
HF
HELL
Nieuws
Bouwpakketten
Prijslijst
Evenementen
Wat is dit?
Links
VERON
VRZA
English
Meer informatie over de Microchip
In veel ombouwpakketten van het museum wordt gebruik gemaakt van een PIC micro-controller van het bekende merk Microchip (of van een processor die hier sterk op lijkt). Omdat we regelmatig vragen krijgen over het zelf programmeren van deze kleine RISC processoren, hebben we op deze pagina's een aantal interessante links verzameld. Voor gebruikers van alternatieve computersystemen hebben tevens enkele links opgenomen.
 
Algemeen

Download

Datasheet PIC 16F84(A) in PDF formaat (495KB PDF file)
Dit is de MicroChip die voor de meeste amateurprojecten wordt gebruik. Wij adviseren om deze processor niet meer in te zetten voor nieuwe projecten. Gebruik daarvoor de (goedkopere) 16F627A.

Datasheet PIC 12F629 en 12F675 (3MB PDF file)
Dit zijn twee gangbare PIC processoren. Met name de 12F675 is zeer bruikbaar voor amateurtoepassingen.

Datasheet PIC 16F627A (3MB PDF file)
Dit is een 18-pins IC, waarvan er 15 voor I/O gebruikt kunnen worden (en één voor uitsluitend input). Ingebouwde comparator, 3 timers, een seriële poort, EEPROM en 1KB coderuimte. Deze processor is het alternatief voor de oude 16F84. Vergeet niet de Errata door te lezen.

ERRATA voor de PIC 16F627A (zie hierboven) (194KB PDF file)
Dit document bevat een overzicht van bekende fouten en problemen met de bovenstaande processor. Download dit overzicht en bewaar het bij de datasheet van de 16F627A.

Datasheet PIC 16F676 (2MB PDF file)
Dit is een 14-pens IC, waarvan 11 I/O lijnen en één input. Ingebouwde A/D converter, comparator, 3 timers, seriële poort, EEPROM en 1 KB coderuimte.


Apple Macintosh

Linux

Amiga

RISC OS
  • PICsuite
    Een complete set met tools (programmer, emulator, software, etc.) voor het zelf programmeren van PIC controllers vanuit een RISC OS omgeving.


Jan Corver (klik voor homepage) Rood gekleurde links zijn momenteel niet beschikbaar
© Copyright Museum Jan Corver Laatste wijziging: Last changed: Sunday, 02 December 2012 - 12:39 CET.