Logo (klik voor homepage)
 
Homepage
Expositie
Museum
Ombouw
Surplus
Info
Microchip
PDF Formaat
APRS
ATV
HF
HELL
Nieuws
Bouwpakketten
Prijslijst
Evenementen
Wat is dit?
Links
VERON
VRZA
English
PIC source codes van PE1RRT
In de loop van de tijd heeft Marc, PE1RRT een groot aantal schakelingen ontworpen en gebouwd rond de bekende PIC micro controller van MicroChip. In de meeste gevallen heeft hij ook de bijbehorende software daarvoor geschreven. Een aantal van deze schakelingen werden in het verleden al eens gepubliceerd in bijvoorbeeld Electron. Als je zelf aan de slag wilt met het programmeren van een PIC micro controller kun je de onderstaande source codes wellicht als uitgangspunt gebruiken.

Veel succes,
Marc, PE1RRT
 
Inhoud van deze pagina

Aansturing van een LCD display met slechts 3 draden
Als regel wordt een LCD display aangestuurd via een soort parallel-bus. Dit betekent dat er minstens 8 lijnen nodig zijn (plus strobe) om het display aan te sturen. Nu zijn deze lijnen op de PIC controler wel voorhanden, maar je wilt waarschijnlijk ook nog lijnen vrijhouden voor het aansturen van andere zaken.
 Meer informatie en schema
 
Artikelen in Electron
Marc PE1RRT heeft in de afgelopen jaren regelmatig een artikel gepubliceerd in Electron, het maandblad van de VERON, waarin wordt ingegaan op het gebruik van MicroChip processoren. Onderstaand een overzicht van de artikelen die in PDF formaat beschikbaar zijn.
 

Het gebruik van MPLAB (83KB PDF file)
In dit artikel uit januari 2001 wordt ingegaan op het gebruik van MPLAB, de ontwikkelomgeving waarmee software kan worden geschreven voor de PIC controllers. Een eenvoudig programma wordt beschreven waarmee je een LED kunt laten knipperen.


Links


Jan Corver (klik voor homepage) Rood gekleurde links zijn momenteel niet beschikbaar
© Copyright Museum Jan Corver Laatste wijziging: Last changed: Sunday, 24 February 2002 - 08:36 CET.