Logo (klik voor homepage)
 
Homepage
Expositie
Museum
Bezoek
Contact
Collectie
Jan Corver
Electron
Stichting
Ombouw
Surplus
Info
Nieuws
Bouwpakketten
Prijslijst
Evenementen
Wat is dit?
Links
VERON
VRZA
English
Wie was Jan Corver?
In veel gevallen wordt een museum genoemd naar een persoon die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de geschiedenis die door het museum wordt vertegenwoordigd. Het Museum voor Radiozendamateurisme is daarom genoemd naar Jan Corver (zie de onderstaande foto).
 
   Jan Corver was een man die in het begin van de ontwikkeling van de radio, boeken voor amateurs heeft geschreven en die een eigen tijdschrift uitgaf onder de naam Radio Expres. Mede door zijn bijdragen is een groot aantal mensen gegrepen door de radiotechniek, met als gevolg dat een groot aantal van hen uiteindelijk zendamateur is geworden.

Hij was het die in 1914 bij minister Lely aanklopte en met een kleine demonstratie aantoonde dat het verbod op het hebben van een radio-ontvanger niet houdbaar was. Dankzij zijn publicaties werd er, in tegenstelling tot Duitsland, geen verplichte type-goedkeuring op ontvangers afgekondigd.

Ondanks het feit dat Jan Corver een grote rol heeft gespeeld in de ontwikkeling van het zendamateurisme in Nederland, is hij voor velen toch een grote onbekende. We hopen dat we, door het museum naar hem te vernoemen, de herinnering aan hem levend kunnen houden.
 
Museumgidsen
De provincie Noord Brabant brengt elk jaar een kleurrijk tijdschrift uit met daarin een overzicht van alle musea in Brabant. Uiteraard vindt u ook Museum Jan Corver in deze gids terug met een korte beschrijving van hetgeen u in dit museum kunt zien. Ook op landelijk niveau is er een museumgids die elk jaar wordt uitgegeven en ook daarin zal het museum worden vermeld. Een aardige bijkomstigheid van dergelijke gidsen is dat het museum hierdoor mensen op bezoek krijgt die anders waarschijnlijk nooit hun weg hierheen hadden weten te vinden.
 
Links


Jan Corver (klik voor homepage) Rood gekleurde links zijn momenteel niet beschikbaar
© Copyright Museum Jan Corver Laatste wijziging: Last changed: Thursday, 22 November 2012 - 16:00 CET.