Logo (klik voor homepage)
 
Homepage
Expositie
Museum
Ombouw
Surplus
Info
Nieuws
TV
Bouwpakketten
Prijslijst
Evenementen
Wat is dit?
Links
VERON
VRZA
Oude nieuwsberichten uit 2004
Op deze pagina vindt u een overzicht van oudere nieuwsberichten. De informatie die u op deze pagina's vindt kan inmiddels verouderd zijn. Neem bij twijfel altijd contact op met het museum.
 
Inhoud van deze pagina

08-10-2004: Gebruik de slede van een Condor Standard voor de Condor 16 en 46
Onlangs verkochten we de laatste slede voor de Condor 16 en het is niet waarschijnlijk dat we nog nieuwe examplaren binnen zullen krijgen. Rob, PA3AXI, heeft inmiddels uitgevonden dat de slede voor een Condor Standard gebruikt kan worden voor de Condor 16 en voor de Condor 46. En da's goed nieuws, want sledes voor de Condor Standard hebben we nog voldoende op voorraad.

 Lees de ombouwbeschrijving
 Ga naar de Condor index
 
17-08-2004: Enigma-E bouwpakket weer leverbaar
De vraag naar Enigma-E bouwpakketten is het afgelopen jaar zeer sterk gestegen. Zo sterk zelfs, dat ze reeds in juni volledig uitverkocht waren. Inmiddels hebben we weer een nieuwe voorraad en kunnen we het bouwpakket weer uit voorraad leveren.

 Prijslijst
 Meer informatie over de Enigma-E
 De speciale Enigma-E website
 
12-06-2004: Nieuwe 70cm tranceivers van Nokia voor amateurgebruik
Het museum beschikt over een grote hoeveelheid 70cm transceivers afkomstig uit het noodnet dat speciaal voor de milenniumwisseling werd opgericht. Zoals we allemaal weten verliep de overgang van het milennium vlekkeloos, en bleek het noodnet niet nodig te zijn geweest. Deze 70cm tranceivers hebben het uiterlijk van een Nokia autotelefoon, maar ze zijn uitgerust voor simplex verkeer. Op dit moment wordt door Till (dl9jt) en Christian (dg7pc) gewerkt aan een geschikte ombouw.

 Lees alles over de Nokia RD72
 
27-02-2004: Lezing over de Enigma door Paul PE1BXL en Marc PE1RRT
Ongeveer een jaar geleden werd door Paul en Marc in Eindhoven een lezing gegeven over de Enigma, het apparaat waarmee tijdens de 2e wereldoorlog vrijwel al het Duitse radioverkeer werd gecodeerd. Op Vrijdag 27 februari 2004 wordt deze lezing nogmaals verzorgd, dit keer bij de Veron afdeling Limburg (A31). Een goede gelegenheid voor mensen die de lezing destijds niet konden bijwonen. Via het museum is tevens een bouwpakket leverbaar van een electronische variant van de Enigma dat op die avond natuurlijk getoond zal worden.

 Lees de officiële aankondiging van de lezing
 Meer informatie over het Enigma-E bouwpakket
 Algemene informatie over de Enigma machine
 
03-02-2004: Nieuw bouwpakket KF161-Tracker
Jeroen PE1RXQ en Arno PE1ICQ zijn ernin geslaagd een eigen APRS modem te ontwikkelen voor de Bosch KF161. Het modem is vergelijkbaar met de bekende Tinytrak en is opgebouwd op een klein dubbelzijdig printje dat direct in de KF161 kan worden ingebouwd.

 Lees alles over de KF161-Tracker
 

Jan Corver (klik voor homepage) Rood gekleurde links zijn momenteel niet beschikbaar
© Copyright Museum Jan Corver Laatste wijziging: Last changed: Sunday, 02 December 2012 - 09:59 CET.