Logo (klik voor homepage)
 
Homepage
Expositie
Museum
Ombouw
Surplus
Info
Nieuws
TV
Bouwpakketten
Prijslijst
Evenementen
Wat is dit?
Links
VERON
VRZA
Oude nieuwsberichten uit 2006
Op deze pagina vindt u een overzicht van oudere nieuwsberichten. De informatie die u op deze pagina's vindt kan inmiddels verouderd zijn. Neem bij twijfel altijd contact op met het museum.
 
Inhoud van deze pagina

Relaiszenders voor 70cm
Enige tijd geleden heeft het museum de hand weten te leggen op een groot aantal 70-cm repeaters die tot voor kort gebruikt werden voor de (data) verbindingen tussen de booreilanden en de vast wal. Deze repeaters waren voorheen eigendom van KPN en zijn geheel 'op PTT-specificatie' gebouwd door het Nederlandse bedrijf Triple-P. Door met behulp van een PC nieuwe software in deze zenders 'te blazen' kan deze geschikt worden gemaakt als 70-cm repeater in de amateurband.

 Meer informatie over de Triple-P 70-cm Repeater
 
Nieuw e-mail adres voor Museum Jan Corver
Door problemen met de bereikbaarheid van ons e-mail adres, zijn we recentelijk overgestapt op een andere provider. Dit heeft tot gevolg dat ook het e-mail adres van het museum is veranderd. Het nieuwe adres is ws19@xs4all.nl. Het oude adres is inmiddels niet meer in gebruik en berichten die daar naartoe worden gestuurd zullen niet meer aankomen.
 
Museum Jan Corver in 'Man Bijt Hond'
Het bekende en populaire TV programma Man Bijt Hond heeft een special gemaakt over een nederlandse zendamateur. Centraal staat in dit onderwerp Michel Peekel PA0CC uit Ameide en het gebruik van morse. Een leuk item, dat voor een groot gedeelte in ons museum is opgenomen. Het pogramma is op woensdag 11 oktober 2006 uitgezonden.

 Bekijk de uitzending van 11 oktober 2006
  

 

Jan Corver (klik voor homepage) Rood gekleurde links zijn momenteel niet beschikbaar
© Copyright Museum Jan Corver Laatste wijziging: Last changed: Sunday, 02 December 2012 - 10:00 CET.