Logo (klik voor homepage)
 
Homepage
Expositie
Museum
Ombouw
Surplus
Info
Nieuws
TV
Bouwpakketten
Prijslijst
Evenementen
Wat is dit?
Links
VERON
VRZA
Oude nieuwsberichten uit 2009
Op deze pagina vindt u een overzicht van oudere nieuwsberichten. De informatie die u op deze pagina's vindt kan inmiddels verouderd zijn. Neem bij twijfel altijd contact op met het museum.
 
Inhoud van deze pagina

Nieuwe expositie: De Bouwpakketten van Heathkit
6 juni 2009
Na een periode van drie maanden, zijn op 6 juni 2009 de deuren van het museum weer open gegaan. Dit keer hebben we de beroemde bouwpakketten van de Amerikaanse firma Heathkit als onderwerp gekozen. Heathkit maakte professionele apparatuur beschikbaar voor een betaalbare prijs, in een tijd dat er voor de zendamateur nauwelijks goede onderdelen verkrijgbaar waren. De bouwpakketten werden gekenmerkt door de hoge kwaliteit van de onderdelen, de professionele behuizingen en de fantastische handleidingen. En ofschoon Heathkit in 1992 van de markt verdween, dienen ze ons nog steeds als voorbeeld wanneer wij nieuwe bouwpakketten voor het museum samenstellen. Het zal moeilijk zijn het succes van de vorige expositie Geheime Berichten te evenaren, maar dat is ook niet de opzet. We hopen met deze tentoonstelling herinneringen op te roepen bij de oudere generatie en een stimulans te geven aan de jongere generatie. Zelfbouw is nog lang niet dood!

 Meer informatie
 
Expositie 'Geheime Berichten' nadert einde
23 februari 2009
De expositie 'Geheime Berichten' nadert haar einde. Aanstaande zaterdag (28 februari) is de laatste bezoekdag, maar we kunnen nu al stellen dat het een doorslaand success is geweest. De belangstelling heeft onze stoutste verwachtingen overtroffen en afgelopen zaterdag noteerden we maar liefst 58 bezoekers. Dat is voorlopig een record. Het idee om een tijdelijke tentoonstelling te organiseren met één centraal thema, heeft goed gewerkt en is daarom voor herhaling vatbaar. Achter de schermen wordt nu al gewerkt aan de volgende expositie.

Zaterdam 29 februari 2009 is dus de laatste mogelijkheid om 'Geheime Berichten' te bezoeken. Wie dat nog niet heeft gedaan kan hier zien wat hij of zij heeft gemist. Misschien moet u a.s. zaterdag dan toch maar even vrij houden. Daarna gaat het museum weer drie maanden dicht om een geheel nieuwe tentoonstelling voor te bereiden. Maar daarover later meer.
 
Ombouw RD-72 weer in volle gang
5 januari 2009
Enkele jaren geleden kreeg het museum de beschikking over een groot aantal mobiele transceivers van Nokia, die gebruikt zijn in het noodnet tijdens de milleniumwisseling. Destijds werd een ombouwproject gestart door Till (DL9JT) en Christian (DG7PC), maar dat project liep 'vast' door een aantal externe omstandigheden. Inmiddels heeft Till de draad weer opgepakt en is het project nieuw leven ingeblazen. Een speciaal discussieforum is daarvoor opgezet, waaraan iedereen kan deelnemen.

 Meer informatie
 Discussieforum
 

Jan Corver (klik voor homepage) Rood gekleurde links zijn momenteel niet beschikbaar
© Copyright Museum Jan Corver Laatste wijziging: Last changed: Sunday, 02 December 2012 - 09:43 CET.