Logo (klik voor homepage)
 
Homepage
Expositie
Museum
Ombouw
Triple-P
Ericsson
Teleport
RS9044
Nokia
Bosch
T813
Condor
Filters
Beveiliging
Surplus
Info
Nieuws
Bouwpakketten
Prijslijst
Evenementen
Wat is dit?
Links
VERON
VRZA
70cm precisie Cavity Combiner voor 70 cm
Dit filter wordt normaal ingezet voor het combineren (en dus isoleren) van 2 zenders naar 1 antenne. Beide zender-uitgangen gaan naar dit rack. Allereerst komen ze binnen op elk een circulator. (met 50 Ohm afsluitweerstand voor het dissiperen van het gereflecteerde vermogen). Het signaal gaat uit de circulators elk naar een cavity-filterpot. In beide filterpotten zit een pickup-lusje zodat het gecombineerde signaal naar buiten komt, naar de antenne. Het fabrikaat is Motorola. Het geheel is geschikt voor 19-inch montage. Afmeting: 48cm breed, 44cm diep en 18cm hoog.   

 
Enkele afbeeldingen
Hieronder vindt je enkele plaatjes van dit prachtige apparaat. Klik op de gewenste afbeelding om uit te vergroten.
Bovenaanzicht Vooraanzicht Afregeling Spectrum

 
Karakteristiek
De nevenstaande afbeelding geeft de doorlaatkarakteristiek weer van een enkele filterpot (dus niet voor beiden) voor precies 435MHz. Het filter is afstembaar over de hele 70 cm amateurband. Demping: 20 dB op 1 MHz afstand, Demping > 35 dB op 1,6 MHz afstand (per pot). Naast de circulators is deze Cavity-Combiner nog voorzien van power-monitoring - uitgangen voor forward en reflected power.

Door een slimme truc is het mogelijk om beide filterpotten te gebruiken voor dezelfde frequentie. Een van de circulators moet worden verwijderd en het combiner-signaal (waar normaal de antenne aan moet) wordt een koppeling van de ene naar de andere pot. Zo krijg je dubbele demping. Enfin, mogelijkheden genoeg met dit prachtige filter, ook op 1,6MHz repeater-shift bruikbaar.
  
Klik om uit te vergroten

 

Jan Corver (klik voor homepage) Rood gekleurde links zijn momenteel niet beschikbaar
© Copyright Museum Jan Corver Laatste wijziging: Last changed: Monday, 03 December 2007 - 18:25 CET.