Logo (klik voor homepage)
 
Homepage
Expositie
Museum
Ombouw
Triple-P
Ericsson
Teleport
RS9044
Nokia
Bosch
T813
Condor
Filters
Beveiliging
Surplus
Info
Nieuws
Bouwpakketten
Prijslijst
Evenementen
Wat is dit?
Links
VERON
VRZA
English
Triple-P
Niet meer leverbaar

70-cm Repeater van booreilanden

Door Frans van Venrooij, PA0VRO
Enige tijd geleden heeft het museum de hand weten te leggen op een groot aantal relaisstations die in gebruik zijn geweest voor de verbinding tussen de booreilanden en de vaste wal. De sets zijn gemaakt door het Nederlandse bedrijf Triple-P, geheel op specificatie van het toenmalige PTT Telecom. Omdat de sets in gebruik zijn geweest op een frequentie in de buurt van onze 70-cm band, zijn ze ideaal voor amateurgebruik.
Vooraanzicht (klik voor een uitvergroting)

 
Inleiding
De set is ondergebracht in een zeer robuuste gepassifeerde 19" behuizing met een aluminium frontplaat. In het binnenwerk vinden we een zeer toegangkelijke zender, ontvanger en (in sommige gevallen) een duplex-filter. De zender en de ontvanger zijn van Nederlandse makelij, waardoor vrijwel uitsluitend bekende componenten zijn toegepast.

Het apparaat is vermoedelijk in gebruik geweest als repeater voor data signalen en mogelijk ook spraak. Theoretisch is het mogelijk deze set om te bouwen naar een volwaardige 70-cm zender, nét als het RS-9044 project enkele jaren geleden. Dit is echter niet aan te raden gezien de hoge kosten die dit met zich meebrengt. De set beschikt immers niet over een microfoon-ingang, een laagfrequent uitgang, een display en een bedieningspaneel.

Veel beter is het om dit apparaat de gebruiken als een amateur-repeater in onze eigen 70-cm band. Het apparaat is aan de achterzijde voorzien van een tweetal seriële poorten. Op één van deze poorten kan een PC worden aangesloten en kunnen we nieuwe software in de interne processor laden.
 
Bovenaanzicht (uitvergroten)
  
Onderaanzicht (uitvergroten)
   Op deze afbeeldingen zien we de set met afgenomen boven- en onderdeksel. Klik op de afbeeldingen voor een close-up.

De schitterende afwerking van het geheel is duidelijk te zien.
 
Meer informatie
Meer informatie over deze sets is op dit moment (nog) niet beschikbaar. U kunt de sets op de gebruikelijke wijze bij het museum bestellen. Verzenden is mogelijk maar, gezien het gewicht, niet verstandig. Afhalen is beter en uiteraard kunt u deze sets ook aanschaffen op éÚn van de vele radiomarkten waar het museum vertegenwoordigd is.
 
Links


Jan Corver (klik voor homepage) Rood gekleurde links zijn momenteel niet beschikbaar
© Copyright Museum Jan Corver Laatste wijziging: Last changed: Sunday, 02 December 2012 - 12:17 CET.