Logo (klik voor homepage)
 
Homepage
Expositie
Museum
Ombouw
Surplus
Info
Nieuws
Bouwpakketten
Prijslijst
Evenementen
Wat is dit?
Links
VERON
VRZA
Wie weet wat dit is?
Regelmatig duikt er in ons depot een apparaat op waarvan niemand hier weet wat het is, of waarvoor het werd gebruikt. Zulke gevallen leggen graag voor aan de lezers van deze website, omdat we weten dat zich onder u mensen met de meest uiteenlopende achtergronden bevinden.

Bij het voorbereiden van de tenstoonstelling Geheime Berichten, in september van het afgelopen jaar, bracht Jan Rijnders, PA0CHS, een apparaat mee van Russiche makelij waarvan we tot op de dag van vandaag niet weten wat het is. Nu is Jan nogal goed bekend met Russische toestellen, dus als hij het niet weet... Enfin, hieronder een foto van de verschillende kastjes die kennelijk allemaal bij elkaar horen.


De kastjes zijn allemaal voorzien van Russische opschriften. Het apparaatje rechtsboven (K-0782) lijkt een soort ijkbron te zijn. Het heeft een aan/uit schakelaar en een draaischakelaar met de bijschriften 312,5 - 625 - 1250 - 12500 - 5000. Het kastje linksboven is voorzien van een fraaie draaischakelaar, twee ledjes, enkele pluggen en een tabel met Engels opschift. Het onderste kastje is voorzien van twee lederen riempjes en is kennelijk bedoeld om op de borst te worden gedragen. Achter de drie zwarte plastic doppen bevindt zich vermoedelijk het 'geheim' maar het is tot dusver niet gelukt dit open te krijgen.
 
Foto 1 Foto 2 Foto 3a Foto 3b
Hierboven enkele close-up's van de verschillende kastjes. Klik op een foto voor een uitvergroting. We zijn zeer benieuwd of u misschien weet wat het is. Denkt u het te weten? Stuur ons dan een e-mail.

Wie het weet mag het zeggen


 

Jan Corver (klik voor homepage) Rood gekleurde links zijn momenteel niet beschikbaar
© Copyright Museum Jan Corver Laatste wijziging: Last changed: Tuesday, 09 June 2009 - 05:49 CET.